Снимка: Снимка Muslim Shirzad, ТуитърСъобщиха подробности за днешната експлозия в столицата на

...
Снимка: Снимка Muslim Shirzad, ТуитърСъобщиха подробности за днешната експлозия в столицата на
Коментари Харесай

Американските военни са нанесли ракетния удар в Кабул

Снимка: Снимка Muslim Shirzad, Туитър

Съобщиха детайлности за днешната детонация в столицата на Афганистан.

Американските военни са нанесли ракетен удар по цели в Кабул през днешния ден. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на източници в администрацията на Съединени американски щати.

По-рано афганистанските медии оповестиха, че ракетна офанзива е блъснала жилищна постройка. Най-малко двама души са починали, майка и дете, а трима са ранени.

Според източници задачата на удара са хипотетични екстремисти от " Ислямска държава-Хорасан ".

" Бойците, убити в събота вечерта вследствие на удар на Съединени американски щати против членове на " Ислямска страна " в Хорасан, възнамеряват нови офанзиви и вършат взривни устройства ", съобщи помощникът на президента на Съединени американски щати по националната сигурност Джейк Съливан за Си Ен Ен, отговаряйки на въпроса дали убитите терористи са забъркани в терористичната офанзива на летището в Кабул.

" Това са хората, които са възнамерявали още офанзиви. Вярваме, че премахвайки ги, ние осуетихме тези офанзиви ", уточни той.

Съливан добави, че те са част от мрежата на " Ислямска страна " в Хорасан. Той също по този начин означи, че Съединени американски щати не престават да създават цели за нови офанзиви, съобщи БГНЕС.

Помощникът на президента по националната сигурност акцентира, че " Ислямска страна " в Хорасан се стреми да разшири активността си отвън Афганистан, само че към момента няма такива благоприятни условия.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР